Abort

Er du uønsket gravid eller vælger du af anden årsag at få foretaget en abort, skal du bestille en konsultation hos en af lægerne. Her vil vi undersøge hvor langt du er henne og tale om mulighederne for medicinsk eller kirurgisk abort. Begge dele kræver en henvisning fra lægen. Har du en partner, et familiemedlem eller en god ven/veninde, du ønsker skal støtte dig, er du selvfølgelig velkommen til at medbringe ham eller hende under konsultationen.

I Danmark har man som udgangspunkt ret til at vælge abort til og med 12. graviditetsuge (11+6). Kun under særlige omstændigheder, fx ved svære handicap hos fosteret, er det lovligt at få foretaget abort senere.

Er du i tvivl om du ønsker at gennemføre graviditeten, forsøger vi gerne af hjælpe dig til en afklaring. Ved behov vil vi informere dig om muligheder for ekstra støtte såfremt du vælger at gennemføre graviditeten.

Har du aborteret – ufrivilligt eller efter eget ønske – tilbydes du en abortstøttesamtale. Uanset årsagen vil det ofte være psykisk hårdt og fysisk ubehageligt at miste et foster.

På nedenstående links kan du finde informationer, som kan støtte og hjælpe dig i om du skal vælge en medicinsk eller en kirurgisk abort. Du kan ligeledes læse om hvordan de forskellige indgreb foregår.
Aborten kan foretages enten på hospitalet eller hos en speciallæge i gynækologi. Det er altid egen læge, som henviser dig til at få foretaget en abort.

LINKS:

Medicicinsk eller kirurgisk abort?
https://www.hvidovrehospital.dk/abort/Sider/default.aspx

Mere info om abort: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/kvindesygdomme/sygdomme/abort/generelt-om-abort/